Husmo

Nøkkelinfo

 • Mandag — Fredag

  06:45 — 17:15

 • 57 barn

 • Pris

  3135,-

  Pris for mat

  450,-

  Pris er per måned og per barn. Vi tilbyr søskenmoderasjon

Husmo barnehage ligger flott til på Årnes i Nes kommune, i gangavstand til fasilitetene landbruk, skog og Årnes sentrum. Vi er en fullkost barnehage og fokuserer på "et godt måltid" i samarbeid med Arne Brimi og Frode Selvaag, og har hele 4 varme lunsjmåltider i uka. Vi er opptatt av å lære barna hvor maten kommer fra ved at barna får se slakta dyr og lage mat av dyrene, plukke grønnsaker rett fra åkeren, klekking av kyllinger i barnehagen der barna får se hele prosessen med ruging og klekking - og til slutt holde og kose kyllingene. Husmo barnehage flytter inn i splitter nye lokaler sommeren 2020, i umiddelbar nærhet til barneskole og idrettsfasiliteter, og får da navnet; Læringsverkstedet Runni idrettsbarnehage.

Fokusområde for Husmo

Med vårt fokusområde "Gøy på landet" har vi som mål at barna i vår barnehage skal erfare hvor maten kommer fra og hva bygda kan berike oss med. Det handler...

Med vårt fokusområde "Gøy på landet" har vi som mål at barna i vår barnehage skal erfare hvor maten kommer fra og hva bygda kan berike oss med. Det handler om partering av gris som munner ut i hjemmelaget julemiddag, vilt-uke der barna får besøk av en jeger og se partering av vilt o.l, klekking av kyllinger i barnehagen, plukking av poteter og grønnsaker rett fra åkeren osv.

Barnehagen har to egne gapahuker som befinner seg i skogen og hit liker vi å gå på tur. Gåturen er like viktig som målet i seg selv.

Vi utnytter oss av vår umiddelbare nærhet til Årnes sentrum hvor vi besøker både svømmehall og biblioteket m.m.

Vi fokuserer på «et godt måltid» som er et satsningsområde i Læringsverkstedet sammen med kokkene Frode Selvaag og Arne Brimi. Vi har fullkost som vil si at barnehagen står for alle måltider, med unntak av ett måltid i uka som er medbragt lunsj hjemmefra -det er på vår «utelivsdag» hvor hensikten er å komme oss ut og spise lunsjen ute i det fri. Vi serverer 4 hjemmelagde varmmåltider i uka til lunsj, som er med på å gi barna den viktige ernæringen som er så nødvendig for å lære og utvikle seg.

Det er viktig for oss med relasjonskompetansen hos personalet, slik at barna utvikler gode sosiale egenskaper, og på den måten både får og holder de på venner. Barna vil med gode sosiale ferdigheter trives godt i sin barndom og får en så god overgang til skolen som mulig. Vi buker Læringsverkstedets «hjerteprogram» i dette arbeidet og dette er noe personalet i barnehagen brenner for, og hvor vi satser på kompetanseheving.

I løpet av våren/sommeren 2020 vil barnehagen flytte inn i splitter nye og flotte lokaler på Runni, i umiddelbar nærhet til Årnes grunnskole. Vi bytter da navn til Læringsverkstedet Runni idrettsbarnehage, og skal fokusere på mat- og bevegelsesglede.

Avdelinger

Nøtteliten

16 barn

Nøttestor

17 barn

2 - 3 år

Revegruppa

10 barn

4 - 5 år

Klubben

14 barn

5 - 5 år

Dokumenter fra Husmo

Dokumenter fra Læringsverkstedet