Helsviga Naturbarnehage

Nøkkelinfo

 • Mandag — Fredag

  06:30 — 17:00

 • 43 barn

 • Pris

  3040,-

  Pris for mat

  349,-

  Pris er per måned og per barn. Vi tilbyr søskenmoderasjon

På Hisøy ligger Helsviga barnehage idyllisk til i skogkanten. Barnehagen ligger høyt og fritt med fantastisk utsikt til Galtesund, innseilingen til Arendal. Vi har et stort uteområde som er delt inn i tre soner, en del er hage, de andre to er noe opparbeidet naturtomt. Dette gir rike muligheter for lek og utvikling av motoriske ferdigheter. Vi legger vekt på den estetiske utformingen både inne og ute med ved bruk av materialer og rolige farger i harmoni med naturen. Vi har dyregård med høner og kaniner som barna koser og steller med, de er gode hjelpere når det er tid for både dyre og hagestell. Nærheten til sjøen gir oss i Helsviga barnehage mulighet til å utforske skjærgården. I egen båt reiser vi på turer til Merdø både sommer som vinter. På ti minutter kan vi gå til stranda med muligheter for å utforske livet i fjæra, fiske krabber ol. Vi har saltvannsakvarier i barnehagen der barna kan studere fisk og krabber som vi tar med tilbake. Noen ganger tar vi ferja, Kolbjørn, til byen for kanskje å ta en tur på biblioteket. Sammen med Slaabervik barnehage og Hisøy skole disponerer vi lavvo kort vei fra barnehagen. Vi har også bygget opp flere plasser i skogen som vi går på tur til, vi lager mat på bålet, utforsker naturen eller klatrer i «Tarzanløyper» Vi har godt samarbeid med Hisøy skole og «Vettene» (skolegruppa vår) får delta på sangsamlinger og besøker skolen flere ganger før skolestart.

Fokusområde for Helsviga Naturbarnehage

Alle Læringsverkstedetets barnehager har dette barnehageåret fokus på «Lek og gode venne relasjoner». Leken skal være grunnstammen i det pedagogiske arbeidet og aktivitetene, og vi legger til rette for...Alle Læringsverkstedetets barnehager har dette barnehageåret fokus på «Lek og gode venne relasjoner». Leken skal være grunnstammen i det pedagogiske arbeidet og aktivitetene, og vi legger til rette for allsidig lek og varierte aktiviteter gjennom hele barnehagedagen. Barn skal erfare at lek og læring er morsomt. Leken skal tildeles mest tid, og mest plass i barnehagen, -den har en egenverdi for barnet. I samspill med andre blir man en del av en sosial og kulturell kontekst, og barns relasjonskompetanse utvikles. Det vil være fokus på lekens betydning for barns vennskap

«Kulturarv og tradisjoner» er viktig for oss i Naturbarnehagene, og er nært knyttet opp til våre egne satsingsområder:


I valgte estetiske omgivelser danner vi hele mennesker
Arbeid med estetiske fag
Miljø, stell av dyr og hage
Utvikle et personlig forhold til, og ha kunnskap om naturen
Estetikken vår, nærheten vår til naturen, den anerkjennende kommunikasjonen og de tradisjonelle feiringene våre vil som alltid ha fokus og danne rammen for barnehageåret og hverdagslivet vårt. Den estetiske dimensjonen vil stå sterkt, og bidra til at vi alle utvikler ferdigheter for å utvise det motsatte av likegyldighet med tanke på våre omgivelser og alt rundt oss. Det siste en prosess som innebærer veiledning, erfaring og et mangfold av opplevelser. Vi skal være et sted der verdens viktigste verdier får vokse gjennom nærhet til natur, eventyr og et hjerte for deg så du kan være deg i felleskap med andre.

Avdelinger

Tusser

12 barn

1 - 2 år

Småtroll

13 barn

2 - 3 år

Troll

9 barn

3 - 5 år

Vetter

9 barn

5 - 6 år

Dokumenter fra Helsviga Naturbarnehage

Dokumenter fra Læringsverkstedet