Helsviga Naturbarnehage

46 verdifulle
barn

mandag — fredag
06:30 — 17:00

Om barnehagen

På Hisøy ligger Helsviga barnehage idyllisk til i skogkanten. Barnehagen ligger høyt og fritt med fantastisk utsikt til Galtesund, innseilingen til Arendal. Vi har et stort uteområde som er delt inn i tre soner, en del er hage, de andre to er noe opparbeidet naturtomt. Dette gir rike muligheter for lek og utvikling av motoriske ferdigheter. 

Vi legger vekt på den estetiske utformingen både inne og ute med ved bruk av materialer og rolige farger i harmoni med naturen. Vi har dyregård med høner og kaniner som barna koser og steller med, de er gode hjelpere når det er tid for både dyre og hagestell.

Nærheten til sjøen gir oss i Helsviga barnehage mulighet til å utforske skjærgården. I egen båt reiser vi på turer til Merdø både sommer som vinter. På ti minutter kan vi gå til stranda med muligheter for å utforske livet i fjæra, fiske krabber ol. Vi har saltvannsakvarier i barnehagen der barna kan studere fisk og krabber som vi tar med tilbake. Noen ganger tar vi ferja, Kolbjørn, til byen for kanskje å ta en tur på biblioteket.

Sammen med Slaabervik barnehage og Hisøy skole disponerer vi lavvo kort vei fra barnehagen. Vi har også bygget opp flere plasser i skogen som vi går på tur til, vi lager mat på bålet, utforsker naturen eller klatrer i «Tarzanløyper»

Vi har godt samarbeid med Hisøy skole og «Vettene» (skolegruppa vår) får delta på sangsamlinger og besøker skolen flere ganger før skolestart. 

Pris: 2910,-
Pris for mat: 349,-

Anim pariatur cliche r eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh he eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh heeprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life acc eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh heusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life a eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh heccusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.


Fokusområder

Alle Læringsverkstedetets barnehager har dette barnehageåret fokus på «Lek og gode venne relasjoner». Leken skal være grunnstammen i det pedagogiske arbeidet og aktivitetene, og vi legger til rette for allsidig lek og varierte aktiviteter gjennom hele barnehagedagen. Barn skal erfare at lek og læring er morsomt. Leken skal tildeles mest tid, og mest plass i barnehagen, -den har en egenverdi for barnet. I samspill med andre blir man en del av en sosial og kulturell kontekst, og barns relasjonskompetanse utvikles. Det vil være fokus på lekens betydning for barns vennskap

«Kulturarv og tradisjoner» er viktig for oss i Naturbarnehagene, og er nært knyttet opp til våre egne satsingsområder:

 • I valgte estetiske omgivelser danner vi hele mennesker

 • Arbeid med estetiske fag

 • Miljø, stell av dyr og hage

 • Utvikle et personlig forhold til, og ha kunnskap om naturen

Estetikken vår, nærheten vår til naturen, den anerkjennende kommunikasjonen og de tradisjonelle feiringene våre vil som alltid ha fokus og danne rammen for barnehageåret og hverdagslivet vårt. Den estetiske dimensjonen vil stå sterkt, og bidra til at vi alle utvikler ferdigheter for å utvise det motsatte av likegyldighet med tanke på våre omgivelser og alt rundt oss. Det siste en prosess som innebærer veiledning, erfaring og et mangfold av opplevelser. Vi skal være et sted der verdens viktigste verdier får vokse gjennom nærhet til natur, eventyr og et hjerte for deg så du kan være deg i felleskap med andre.     

Avdelinger/baser

Tusser

11 verdifulle barn

1 - 2 år

Småtroll

12 verdifulle barn

2 - 3 år

Troll

12 verdifulle barn

3 - 5 år

Vetter

11 verdifulle barn

5 - 6 år

Dokumenter

Dokumenter fra Læringsverkstedet

Prinsipper i vårt pedagogiske arbeid

 • Barns egenverd
 • Aktive voksne
 • Aktiv begrepslæring
 • Repetisjonsprinsippet
 • Spiralprinsippet
 • Interaktive samlinger/grupper
 • Læringsmiljø

Les mer om vår pedagogikk

Kontakt

Læringsverkstedet Helsviga Naturbarnehage
Sandvigveien 104, Kolbjørnsvik, Norge

email helsviga@laringsverkstedet.no

email Telefon styrer:922 13 660 Til barnehagen:370 15 595

email Følg oss på Facebook