Læringsverkstedet overtar Helianthus førskoler i Sverige

Læringsverkstedet overtar Helianthus førskoler i Sverige

Publisert: 01/09/2017
pressrelease

Oslo, Norge 1.september 2017 Læringsverkstedet, Norges største private barnehageaktør, overtar Helianthus førskoler i Sverige og vokser med det betraktelig i det svenske markedet. Overtakelsen er gjeldene fra 1.september, og Læringsverkstedet bekrefter med dette at de satser på vekst i Sverige.


Oslo, Norge 1.september 2017

Læringsverkstedet, Norges største private barnehageaktør, overtar Helianthus førskoler i Sverige og vokser med det betraktelig i det svenske markedet. Overtakelsen er gjeldene fra 1.september, og Læringsverkstedet bekrefter med dette at de satser på vekst i Sverige.

Læringsverkstedet er et familiedrevet selskap med stort engasjement og delaktighet fra eierne. Læringsverkstedet har som mål å utvikle og drifte Europas beste barnehager, der barn kjenner seg verdifulle, foreldrene opplever trygghet og medarbeiderne får alle muligheter til å gjøre en god jobb.

- Vi ønsker både ansatte og foreldre i Helianthus hjertelig velkommen til Læringsverkstedet. Vi gleder oss til å ta over driften av de gode barnehagene Helianthus har skapt, dele lærdom og kunnskap, og fortsette å tilby solid kvalitet for alle barn, foreldre og ansatte. Vår visjon er å vokse videre i Sverige og på sikt drifte Europas beste barnehager hvor alle barn føler seg sett og opplever at de er verdifulle, forteller eierne av Læringsverkstedet, Hans Jacob og Randi Sundby.

Fundamentet i Læringsverkstedet er at alle mennesker er verdifulle; ikke for hva de sier eller gjør, men for den de er. Vi bruker Hjerteprogrammet, vårt eget utviklede program for sosial kompetanse, for å styrke barn og voksenes følelse av egenverd og evne til sosialt samspill.

Helianthus startades 2002 av Solveig Sunnebo. I Helianthus vill vi skapa ett klimat både för barn och medarbetare som handlar om att Vilja, Våga och Kunna. Företaget har i sin ambition att expandera det pedagogiska rummet också utvecklat Mobila Förskolor dvs. Förskolebussar. Vi finns i flera svenska kommuner och har därigenom utvecklat agila nätverk och verktyg som möjliggjort att vi trots avstånden har en närhet och gemenskap till varandra.

- Jag har varit med om en fantastisk resa med Helianthus. För att säkerställa att resan fortsätter har jag noga valt ut den som i fortsättningen ska leda Helianthus vidare in i framtiden. Hans-Jakob och Randi kommer att göra det med den äran det är jag säker på. Tack alla, för många fina minnen och för all värme som ni gett mig,. Nu åker jag vidare på det stickspår som ligger framför mig och jag gör det med en känsla av lite « pirr i magen » men mest med nyfikenhet och glädje.

Nøkkeltall Læringsverkstedet:
• 6000 ansatte
• 20 000 barn
• 185 barnehager i Norge
• Årlig omsetning: 2,6 mrd. NOK

Nøkkeltall Helianthus:
• 250 medarbeidere
• 780 barn
• 15 førskoler
• Årlig omsetning:110 SEK

For mer informasjon: www.laringsverkstedet.no og http://www.helianthus.se/

Læringsverkstedet og Helianthus kan kontaktes ved spørsmål :

Læringsverkstedet
Hans Jacob Sundby. Tlf. 0047 920 80 702, epost hjs@laringsverkstedet.no
Helianthus
Tomas Norlén Tlf. 0736 40 65 53 epost ; tomas.norlen@helianthus.se