Verdens første barnehagerestaurant på Restaurant Day!

Verdens første barnehagerestaurant på Restaurant Day!

Publisert: 22/05/2017
news

I ukevis har det handlet om planlegging, borddekking, skrelling, kutting, koking, steking og ikke minst smaking i Læringsverkstedet Heimdalenga barnehage. Anledningen er den verdensomspennende matfestivalen Restaurant Day. Hvem som helst, hvor som helst kan lage pop-up restaurant for en dag, og invitere gjester til å ha det gøy og dele matopplevelser i nærmiljøet.

I ukevis har det handlet om planlegging, borddekking, skrelling, kutting, koking, steking og ikke minst smaking i Læringsverkstedet Heimdalenga barnehage. Anledningen er den verdensomspennende matfestivalen Restaurant Day. Hvem som helst, hvor som helst kan lage pop-up restaurant for en dag, og invitere gjester til å ha det gøy og dele matopplevelser i nærmiljøet.

Lørdag ettermiddag var det derfor duket for store matopplevelser i Barnas Restaurant i Heimdalenga barnehage. Fra fjern og nær kom det gjester for å nyte kortreist mat og drikke, servert og tilberedt av 5 år gamle kokker og servitører. Menyen, som bestod av blomkålsuppe, spagetti bolognese og brownies med is eller sorbet, var så populær at det måtte arrangeres to bordsetninger!

Matglede

Det er matansvarlig i barnehagen Lars-Erik Arnesen, som har tatt initiativet til arrangementet, etter inspirasjon fra et nyhetsinnslag på TV.

- Jeg har ikke hørt om andre barnehager som lager pop-up restaurant, men tenkte øyeblikkelig at dette var midt i blinken og i tråd Læringsverkstedets matkonsept «Et godt måltid», sier Lars-Erik. Vi har fokus på hjemmelaget, sunn og kortreist mat, og ønsker å gi barna anledning til å dele matgleden sin med andre.

Forberedelser

Det å drive restaurant krever sitt, og barna har lenge diskutert hvordan restauranten skal se ut, hva som skal serveres og hva som bør foregå av aktiviteter. To timer før dørene åpnet, var de på plass for å dekke, pynte og gjøre alt klart til storinnrykk. Godt at det å bære fulle tallerkener allerede var skikkelig innøvd!

- Fantastisk restaurantopplevelse med ypperlig mat og strålende service, rapporterer en lykkelig gjest.

- Jeg synes det gøyeste er å smake og servere, sier en av servitørene, som også er ganske sikker på at hun vil starte egen restaurant når hun blir stor.

Gi tilbake

Lokalsamfunnet bidrar gjennom året blant annet med kortreiste råvarer, og barnehagen ønsket å gi noe tilbake.

– Barna har bestemt at halvparten av restaurantinntektene skal gå til lavterskeltilbudet Varmestua, sier Lars-Erik.

På spørsmålet om det er aktuelt å arrangere Pop-up restaurant om igjen neste år, er de glade kokkene og servitørene enstemmig positive. En av servitørene kikker nedover serveringsskjorten, som bærer preg av en travel dag. - Ja, men først må vi altså hvile litt…